Cleanroom

Wij zijn gespecialiseerd in het assembleren van medische producten in een stof- en kiemarme omgeving. Daarnaast bieden wij een deel van de cleanroom aan voor de verhuur.

Een cleanroom is een uiterst schone werkomgeving. Het is speciaal ontworpen om contaminatie aan het product uit te sluiten. De medewerkers dragen daarom speciale kleding, waaronder mutsen, overschoenen en soms ook handschoenen en mondmaskers. Ze betreden via een luchtsluis de werkruimte.

Werkzaamheden

Het is werk waar veel precisie bij komt kijken, onder zeer hoge kwaliteitseisen. De werkzaamheden zijn divers en worden nauwkeurig uitgevoerd door de veertig werknemers.

Assembleren

Het assembleren van medische componenten bestaat uit onder andere naaldsets voor radiologische diagnostiek, drainagesets, urinezakken en orgaan transplantatie units. Maar ook gemodificeerde petri-schaaltjes. Wij verzorgen tevens het in- en verpakken van medische toepassingen.

“Het is enorm leuk om met deze uitstekende doelgroep een product van hoge kwaliteit te leveren”, vertelt werkleider Wied Veldhuizen. “Ons doel is om de kwaliteit op niveau te houden en zelfs te verbeteren.”

Verhuur

Het is voor bedrijven, die met kleine productieaantallen werken, steeds moeilijker om een goede productieruimte te vinden. Daarom biedt Noorderkwartier een deel van haar cleanroom aan voor de verhuur. Bedrijven zijn zo in staat om op een eenvoudige manier de productie voort te zetten of om onderzoek te doen.

ISO 13485 klasse 7, inclusief de administratieve en operationele borging.

Nieuwsbrief

* = verplicht veld