Schoonmaak: speler van betekenis

8 augustus 2017

De afdeling Schoonmaak van Noorderkwartier zit in de lift. Afgelopen periode zijn allerlei nieuwe projecten toegevoegd. De afdeling Schoonmaak is uitgegroeid tot een speler van betekenis in de regio”, aldus rayonmanager Grego Romero.

De afgelopen periode heeft de Schoonmaakafdeling meer werk buiten de regio gekregen. Zo zijn werknemers sinds medio maart verantwoordelijk voor de schoonmaak van een verzorgingshuis van Magenta in Heiloo. “De Groenvoorziening verricht al veel werkzaamheden voor Magenta. Zo konden wij een aantal zelfstandige klussen op het gebied van dagelijkse schoonmaak voor onze rekening nemen”, vertelt Romero blij.

Woon assistent

Naast de dagelijkse schoonmaak, is een werknemer van Noorderkwartier ook werkzaam als woon assistent. Dat houdt in dat hij koffie en thee klaar zet voor de bewoners. Hij zorgt ook voor de inventarisatie. “80% blijft wel schoonmaak”, verduidelijkt Romero. Het gaat dan om de entree, de algemene ruimtes en de kamers.

Ook wordt er schoongemaakt onder andere op het Trinitas College in Heerhugowaard. Romero: “Wellicht dat in de toekomst de regio nog verder uitgebreid wordt. Dat zou alleen maar heel mooi zijn.”

Specialistisch onderhoud

Naast dagelijkse schoonmaak richt Noorderkwartier zich op specialistisch onderhoud, zoals een bouwschoonmaak, glasbewassing, vloeronderhoud en tapijtreiniging. Binnenkort worden de computers van gemeente Schagen weer gereinigd. “We zien een stijging in de klussen we momenteel hebben. We zien veel potentie in de omgeving dus we staan zeker open voor nieuwe klussen.”

De afdeling biedt ook werkervaringsplekken voor geïnteresseerden. Tijdens die periode komen mensen weer in het werkritme en leren ze mogelijk nieuwe vaardigheden. “Via Agros is een glazenwasser bij ons aan het werk”, vertelt Grego. “Hij heeft het ontzettend naar zijn zin en wil graag meer werken.”

Nieuwsbrief

* = verplicht veld