Noorderkwartier presenteert zich bij Huis van het Werk

9 oktober 2018

REGIO – Op donderdag 4 oktober vond de afsluiting plaats van het sectorplan van Huis van het Werk. Tijdens deze bijeenkomst heeft Noorderkwartier N.V. de gelegenheid gekregen en benut om zich als regionale werkgever te presenteren.

Samen met werkgevers, opleiders, kandidaten, provincie Noord-Holland, RPAnhn, FNV, VNO-NCW en andere belanghebbenden sloot Huis van het Werk dit belangrijke project voor Noord-Holland Noord af. Tijdens deze middag werd stil gestaan bij de kansen en de mogelijkheden die dit voor werkgevers en werknemers heeft opgeleverd en hoe dit succes in de toekomst benut kan worden.

Bedrijfsleider IC Marieke van Stralen vertegenwoordigde Noorderkwartier met een enthousiasmerende presentatie, waarna zij ook vragen uit de zaal beantwoordde.

Een duurzame werkgelegenheid, stabiliteit en het aanpakken van de krapte op de NHN- arbeidsmarkt is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van overheid,Ā onderwijs, en werkgevers. Voor een optimale versteviging van die arbeidsmarkt dienen werkgevers en werk(zoek)enden zich nadrukkelijker te richten op scholing, innovatie, werven en matchen. Huis van het Werk is daarbij de spin in het web vanuit de werkgevers. Huis van het Werk organiseert ook concrete activiteiten zoals matchen van vraag en aanbod, talenten behouden en (door)ontwikkelen, intersectorale mobiliteit, etc.

Tijdens de afsluitende bijeenkomst vond ook de officiƫle ondertekening van het Taalakkoord plaats. De overheid wil werkgevers stimuleren om hun medewerkers te helpen bij hun taalontwikkeling om daarmee de taalvaardigheid van werknemers met een taalachterstand te verbeteren. Met de aansluiting bij het Taalakkoord wil Huis van het Werk de werkgevers Noord-Holland Noord continu informeren en betrekken. Noorderkwartier N.V. sympathiseert eveneens met Taalakkoord.

FOTO: Marieke van Stralen beantwoordt namens Noorderkwartier NV vragen uit de zaal.

Nieuwsbrief

* = verplicht veld