Matthijs: bekende Bejoman

15 augustus 2017

Als Matthijs (43) begint te vertellen over zijn werk bij Bejo beginnen zijn ogen te stralen. Hij heeft onlangs een vast contract aangeboden gekregen. “Ik vind het helemaal top”, vertelt hij blij. “Ze zorgen hier goed voor me.” Een succesvolle bemiddeling van Noorderkwartier.

Bejo, gevestigd in Warmenhuizen, is toonaangevend in veredeling, productie en verkoop van groentezaden met vestigingen in meer dan dertig landen. Het is een internationaal familiebedrijf met 1.700 werknemers. Matthijs is er daar een van. “Ik vind het super hier. Vanaf het begin heb ik geprobeerd hier verder te komen en te laten zien wat ik allemaal kan.” Dat is inmiddels meer dan goed gelukt.

Profijt

En het mes snijdt aan twee kanten. De werkgever is ook erg blij met hem. Het was een intensief en zorgvuldig traject om het werk aan te passen op de situatie van Matthijs. “We hebben vooraf veel tijd en energie geïnvesteerd. Nu werpt het zijn vruchten af. We hebben zeker profijt van de zorgvuldigheid vooraf”, aldus een tevreden Richard Hoogeboom.

“We zijn superblij met Matthijs. Hij heeft een positieve invloed op het lab”, vertelt Hoogeboom, die teamleider is van de afdeling Seed Analysis. “Hij heeft een grote wil en toont veel inzet. Hij is ook altijd in voor een gezellig praatje, over bijvoorbeeld voetbal.”

Werkzaamheden afgestemd

Matthijs is bij Bejo gestart als invalkracht vanuit de Groenvoorziening. Dat heeft hij pakweg vier jaar naast zijn reguliere werk bij Noorderkwartier gedaan. In overleg met de afdeling HR van Bejo is een functie-inhoud speciaal voor Matthijs samengesteld. “We kenden Matthijs al goed. Dat scheelt. We hebben de werkzaamheden geheel op hem kunnen afstemmen.”

Vooraf is goed besproken welke werkzaamheden in aanmerking zouden komen. Hij is op dit moment werkzaam op het Kiemlab. Op het Seed Testing Laboratory verricht hij ondersteunende en voorbereidende werkzaamheden bij kwaliteitsbepalingen. Denk bijvoorbeeld aan het afwassen van hulpmiddelen voor kiembepalingen.

Tot bloei gekomen

“De ochtend vliegt voorbij”, vertelt Matthijs. “Daarna ga ik naar de ‘overkant’ (een tweede werklocatie aan de overkant van Trambaan 1C), waar we vier kweekcellen hebben. De bakken worden na gebruik uitgezogen. Dinsdag is dat een hele stapel, maar later in de week wordt het minder.” Daarnaast stofzuigt hij ook nog een kweekcel per dag. “Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. Ik vind het geweldig om te doen. Je ziet dat alle grond wordt weggezogen. Je ziet het gewoon opknappen. Alles dat opknapt, vind ik prachtig!”

Hoogeboom: “Matthijs neemt werk van de analisten uit handen. Waardoor zij meer tijd hebben voor het eigenlijke werk. We zijn heel tevreden over alles dat Matthijs doet. Hij zorgt voor een glimlach bij collega’s.”

Matthijs is inmiddels een bekende Bejoman. “Voor mijn gevoel kom ik hier tot bloei.”

Nieuwsbrief

* = verplicht veld