Social return

Het is niet voor iedereen eenvoudig om aan het arbeidsproces deel te nemen. Daarom wil de overheid kansen creëren voor mensen, die moeite hebben om een geschikte baan te vinden. Noorderkwartier N.V. is uw partner bij het invullen van de social return paragraaf binnen uw bedrijf.

De overheid definieert social return als volgt: Social return afspraken hebben als doel een bijdrage te leveren aan het vergroten van de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en wordt als onderdeel bij aanbestedingen verplicht gesteld.

Bedrijven worden aangemoedigd om kwetsbare werknemers aan te nemen en hen bij de werkzaamheden te betrekken. Dat zorgt ervoor dat hun positie op de arbeidsmarkt wordt versterkt. Ook brengt het nieuwe kansen.

Gemeenten vinden de bijdrage van social return belangrijk. Daarom vraagt zij bij inkopen en aanbestedingen social return als contractvoorwaarde op te nemen. Zo vraagt de gemeente bij grote opdrachten om 5% van de opdrachtsom aan social return activiteiten aan te wenden. Denk bijvoorbeeld aan het realiseren van (leer)werktrajecten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij kleinere opdrachten vraagt de gemeente om een maatschappelijke activiteit uit te voeren.

Voordelen social return

De voordelen van social return op een rij:

• U draagt als bedrijf bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen
• Medewerkers zullen zich verder ontwikkelen binnen de organisatie
• Het zorgt voor meer diversiteit binnen het bedrijf
• Het netwerk wordt aanzienlijk vergroot, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan

Nieuwsbrief

* = verplicht veld